po odbiór osobisty

zapraszamy do naszego sklepu 

 

w Warszawie na Woli

ul. Młynarska 52

 

godziny otwarcia

pon-pt 9 - 19

sob 10 - 16 




Promocja!
Przy zamówieniu przekraczajacym kwotę 200 zł zamówione towary przesyłamy GRATIS!
Dostawa
Reklama
kosmetyka, uroda, zdrowie
Masz pytanie?
Skontaktuj sie znami 226325220
Jakich kosmetyków najczęciej poszukujesz?
peelingi
szampony
kremy do twarzy
odżywki do włosów
balsamy do ciała
płyny do kąpieli
maseczki do twarzy

Olej makadamia ORGANICZNY 100% 50ml

Olejki|Olejki » do masażu|Olejki » do włosów

Cena:24.99
masz pytania?

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Seed Oil. 

 

Otrzymywany w wyniku tłoczenia orzeszków makadamii (Macadamia Integrifolia).

 

Zalecany:


- do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, wrażliwej (likwiduje zaczerwienienie, podrażnienie),
- do pielęgnacji wysuszonych, łamliwych, kruchych włosów,
- do pielęgnacji skóry starzejącej się (spowalnia proces starzenia się komórek)
ma działanie przeciwzmarszczkowe,
- do zapobiegania odwodnienia cery,
- do masażu, modelującego sylwetkę,
- do masażu leczniczego,
- do demakijażu wrażliwych stref, szczególnie wokół oczu,
- do pielęgnacji skóry po solarium,

-  likwiduje cellulit.

 

Posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne, działa nawilżająco, zmiękczająco, odżywczo, wygładzająco, poprawia elastyczność i wygląd skóry. Doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitis. Ponadto doskonale zmiękcza i wygładza naskórek, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia po opalaniu. Olej makadamia jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.


Postać
Olej tłusty, żółty do brązowego o charakterystycznym orzechowym zapachu. Odporny na ciepło.

Skład
zawiera
- kwasy nienasycone: 57% kwasu olejowego, 25% kwasu oleopalmitynowy,
-15% nasyconych kwasów tłuszczowych,
-bogaty w witaminy A, B, E
- składniki mineralne.

Zastosowanie:


O dużej przydatności w kosmetyce oleju Makadamia decydują zawarte w jego składzie nienasycone kwasy tłuszczowe. Wysoka koncentracja kwasu oleopalmitynowego sprawia, że olej ten jest efektywnym wymiataczem wolnych rodników. Jest odpowiedni dla wszystkich typów skóry ale w szczególności polecany przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej skórze, stosowany przy łamliwych, kruchych włosach. Kwas oleopalmitynowy ochrania skórę w ten sam sposób jak sebum wytwarzany przez skórę człowieka.
Olej dobrze się wmasowuje, szybko wchłania, działa regenerująco, odżywczo, wygładzająco, poprawia wygląd skóry.

 


Metody stosowania:


Olej makadamia może być stosowany do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, kremy).

Zewnętrznie:

- smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,
- stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy,
- mieszać z kremami, balsamami lub oliwką,
- masaż jako profilaktyka rozstępów skóry i cellulitu.

 

Przechowywanie:


Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce .
 

Olej oferowany przez nas pochodzi z południowej Afryki. Produkt posiada certyfikat organizacji Soil Association.

 

Pojemność 50ml

 

 

Polecamy także:

Masło mango rafinowane 50g
19.99
Masło do pielęgnacji ciała - mango & avocado
21.99
 
 

Komentarze:



CAPTCHA code
dostepne platnosci